organic_noni

За ползите от приема на НОНИ

                 Акад. Городиский посочва,че: Сокът от Нони възстановява и увеличава  активността на ензимите в човешкия организъм. Те са изключително   важни, защото регулират pH на организма (киселинно-алкалния баланс). Съотношението между киселини и основи се нарича киселинно-алкален   баланс – той показва броя на водородните атоми, а човешкият организъм се състои от около 70% вода, затова поддържането на pH в оптимални   граници е ключово. За нормални граници се считат: 

  1.Стойности на pH в урината: от 6.0 до 7.0;

  2.Стойности на pH в слюнката: 6.4 до 6.8; 

  3.Стойности на pH в кръвта: 7.36-7.42. 

Ензимите, подпомогнати от сок Нони, нормализират и регулират храносмилането, увеличават усвояването на минералите – особено на калций. 

Сокът от Нони влияе положително на хормоните, повишава имунната система – стимулира производството на стволови клетки от костния мозък. Затова е необходимо той да се приема най-малко 90-100 дни, за да може клетките да се обновят и да бъдат здрави. Нарушенията на имунната система водят до развитие  на инфекциозни, алергични, автоимунни заболявания, рак и нарушения на нервната система. Пиенето на сок от Нони се сравнява със стволова терапия, чиято цена достига до 80 хиляди долара. Преписват свойствата на Нони като подобни на тези на морфина, но при него отсъстват опиатите. Той премахва болките в гърба, артритни болки, главоболие. 

Нони е естествен антибиотик. Подпомага организма при борбата му с инфекциите. Освен това помага при: хипертония, инфаркт, инсулт, разширени вени, атеросклероза и играе роля на антихистамин (антиалерген). 

Сокът от Нони има много силен противовъзпалителен ефект, явява се като аналгетик. Той помага при различни видове зависимости (пушене, наркотици и алкохол), също така разрешава проблема с невроинтоксикацията. 

Нони може да се използва и външно – при рани, изгаряния, кожни наранявания. 

Дозировка при приложение на сок от Нони: 

Проф. Городиский отбелязва, че при 1-3% от хората могат да възникнат алергични реакции от приема. За да се провери, е необходимо да разтъркате върху китката си сок от Нони за около 20 секунди. Ако кожата не се зачерви, значи всичко е наред. 

Препоръчва се приемът на сок от Нони да започне с една чаена лъжица поставена под езика в продължение на една седмица. След това може да се продължи нормален прием от 30 мл. два пъти на ден. 

При  по-сериозни случаи дозата може да се увеличи до 50-80 мл. два пъти на ден. Тази доза е лична препоръка на Акад. Городиский, тъй като по принцип международно признатата напълно безвредна доза от СЗО за прием на 100 % чист сок от Нони е 30мл. дневно, макар за последните 25 години да има докладвани само два случая на тежки последствия от предозиране. 

shutterstock_180478262

Ралф Хайнике – известен биохимик –  бащата на Нони

Определят Ралф Хайнике като бащата на Нони. Той започва изследвания в началото на седемдесетте години в областта на алкалоида – ксеронин. От   тези излседвания се установява,че именно ксеронинът е основното вещество на Нони. Също така има наличие и на проксеронин. Той въздейства   върху епифизата и повишава нивата на хормоните серотонин и мелатонин – а тези два хормона влияят на настроението, цикъла на заспиване и   събуждане и имат антидепресивен ефект.  Нони също така : 

        Покрива ежедневната необходимост на организма от минерални вещества

        Подпомага развитието на мускулите и възпрепятства деградацията им.

        Има регенериращо клетките действие;

 • Стабилизира цикъла на съня;
 • Възпрепятства променливостта на настроението;
 • Има антиоксидантно действие;
 • Контролира деленето на клетките, може да играе роля в превенцията на рак;
 • Засилва имунната система;
 • Има адаптогенно действие;
 • Има противовъзпалително действие;
 • Намалява алергичните оплаквания;
 • Помага при храносмилателни проблеми;
 • Стимулира енергията на тялото;
 • Влияе върху производството на хормоните и работата на ензимите.

 

Сокът на Нони се прилага при: диабет, артрит, астма, главоболие и други видове болки, наднормено тегло, депресия, при недостиг на енергия и умора, менструални проблеми, инсулт, множествена склероза, за общо тонизиране, при проблеми с бъбреците, проблеми със сърцето, при превенция на рак, при туморни заболявания. Сокът подобрява съня, повишава сексуалността, действа добре при стрес, високо кръвно и др. 

Ненапразно Нони се нарича „кралица на плодовете“. Нони всъщност е храст или малко дърво, което расте в сенчести гори, както и на места със скалисти и песъчливи почви. Достига зрялост на 18 месеца и след това дава плодове всеки месец през цялата година. Родината му е  Полинезия в Тихия океан, Таити, Хавайските острови, остров Фиджи. Нони се счита и за свещено растение поради многобройните му действия върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия. Малките плодове на Нони ( с големината на картоф) крият в себе си такива вещества, каквито не се намират в никой друг плод или зеленчук на земята. 

Според мнение на американски лекари, Нони може да лекува над 100 различни здравословни проблема. Познатите активни съставки са: мориндон, мориндин, скубин осперолосидин, ализарин, копър, каприлова киселина, скополетин, дамнакантал и множество алкалоиди. Съдържа 18 основни аминокиселини. 


shutterstock_458706994Доктор Нейл Соломон за био сок от Нони

   Доктор Нейл Соломон е американски учен, който започва своята научна кариера (първата си научна публикация) през 1957 г. Има 208 научни       публикации, автор е на 9 книги, включително“ Феноменът Нони“ . Именно в тази книга той прави изследване на сок Нони и публикува обобщение на   всички данни от своето изследване, което демонстрира, че Нони се приема успешно от много хора, които имат широк диапазон от здравни проблеми.   Ето няколко данни от изледването на д.р Соломон:

Повече от 2/3 (69% от 2188 душ, които са болни от рак, са посочили подобрение на симптомите си;

90% от приемащите Нони са станали по-енергични;

72% са успели да намалят теглото си;

84% от хората с виоко кръвно са успели да го свалят;

 • При 68% от 6828 души с хронични заболявания, след прием на сок от Нони, болката е намаляла;

 • Почти при 80% от артритно болните – симптомите на артрит са намалели;

 • У никой от приемащите сок Нони не са забелязани вторични странични ефекти или ако е имало такива – те са били минимални.

 • При 79% от повече от 2500 души, които са приемали Нони, са забалязали положителен ефект от приема в различни аспекти.

Нони е горчив плод с неприятен аромат и горчив вкус, затова се приема като течен концентрат или екстракт на прах. Наричат го „древния аспирин“. Той съдържа веществото „ дамнакантал“, което е известно с провитораковия си ефект.